De boeken

Zy&HY kronkelt zich over wegen. Dan weer links, dan weer rechts. Een rechte lijn is een zeldzaamheid, een kort oponthoud of een zijweg zijn altijd welkom. Zy&HY schrijft ook boeken. Ontdek hierna of er ook voor jou iets bijzit. Helemaal onderaan de pagina vindt je een contactformulier voor al je vragen over de verschillende boekjes. Wil je iets op maat laten schrijven? Neem ook dan contact op.

Hatchie Proost 

Door Zy&HY (Henk Huisman) wordt momenteel gewerkt aan een kinderboek. Het boek is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 10 à 12 jaar. Hij probeert het zo te schrijven dat het ook voor ouderen leuk is om te lezen.

Hatchie Proost is een tovenaar die op zijn 18e verjaardag een cadeau kreeg. Een heel vervelend cadeau. Zijn toverkracht verdween als een donderdagslag bij heldere hemel. Nooit heeft Hatchie zich hier druk om gemaakt. Hij heeft dan ook een heel leuk leven. Samen met Niesje, zijn vrouw, en al zijn vrienden. Sinds kort is hier echter verandering in gekomen. Waarom kon Hatchie opeens niet meer toveren? Waarom willen zijn vrienden nu opeens dat dit raadsel wordt opgelost? Zal het raadsel worden opgelost?

Een kort voorproefje op Hatchie Proost is hieronder te vinden:

De laatste jaren reizen wij, de Proostjes, dan ook heel de wereld rond. We hebben een aantal oldtimer campertjes aangeschaft. Ook zo’n Citroën HY als jij hebt buurman. Die zien er aan de buitenkant uit als oldtimers maar ze zijn voorzien van de nieuwste snufjes. Handige snufjes die ervoor zorgen dat de busjes beter rijden en dat het niet te koud of warm is. Geen gedoe met een kapotte motor of een koeling die het niet doet. Wij hebben een Renault Goulette, een Peugeot J7 en een Citroën Hy. 

En dat is niet alles, ook nog 3 volkswagenbusjes, die hippiedingen weet je wel, voor de lol. Het ziet er allemaal super uit. Gelukkig hebben we niet zo’n tupperware ding aangeschaft. Daar bedoel ik een huis op wielen mee. Alles zit erin, douche, ligbad, zonnestudio, scooters en een autootje. Het mooiste van alles is dat veel van de mensen die in een dergelijk voertuig rijden vaak niet bij de camper zijn weg te slaan. Drie weken lang zitten ze in de zon te bakken op de luxe tuinset. Het allerbelangrijkste is het richten van de schotel voor de tv zodat ze niks van thuis missen. Zo’n ding waar dan op de zijkant iets opstaat als ‘freedom spirit’. Die dingen zijn vaak zo groot dat je er nergens mee kan komen. Dat is niks voor mensen met een vrije geest zoals Niesje en ik. We krijgen al de kriebels bij het idee alleen. Nee, met zo’n kein busje komen we overal. We zijn beiden niet zo groot. Wij kunnen er makkelijk in slapen en leven. Binnenkort gaan we weer, lekker het Noorderlicht bekijken.

slot saeftinghe hatchie 2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie is Hatchie Proost? Een profielschets

Hatchie Proost is circa 610 jaar geleden geboren in een rijke familie in de Heerlijkheid Saeftinghe in de provincie Zeeland. Hij is een kalme, vriendelijke, belezen, goed opgeleide persoon die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en die iedereen met raad en daad bijstaat. Hatchie is 180cm groot, heeft groene ogen, grijs haar en verder een nogal algemeen uiterlijk. Hij heeft geen duidelijke ambities, maar sinds kort wil hij lid worden van de Raad van 12. Zijn grote liefde is zijn vrouw Niesje Freud en hun kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en die daarvan en daarvan en daarvan. Hatchie is dol op de zee maar heeft er ook wel enige angst voor. Hij haat niemand en heeft geen vijanden en anders heeft hij ze nog niet ontdekt. De meest bepalende mijlpaal in zijn leven is zijn 18e verjaardag. Op die dag verdween zijn toverkracht maar daar heeft Hatchie zich daarna nooit druk over gemaakt.

Post voor Oma Sterretje

Enkele jaren geleden schreven wij een boekje voor ons neefje. Destijds leefde nog een van zijn oma’s, maar zijn andere oma heeft hij nooit gekend. Inmiddels heeft hij helaas geen één oma meer. Om af en toe iets te kunnen laten horen aan oma maakten wij daarom Post voor Oma Sterretje. Een boekje dat steun kan bieden bij rouwverwerking. Misschien wilt u kind ook een briefje posten naar zijn of haar oma of opa. Hoe dat kan? Dat kunnen u en uw kind(eren) zelf teruglezen in Post voor Oma Sterretje. Wij hopen dat het veel plezier mag brengen en wat troost kan schenken. U kunt het boekje bestellen door het contactformulier onderaan de pagina in te vullen. Het boekje kost € 12,95 exclusief verzendkosten.

tek 012oma Sterretje voorkant

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen.